Monday, May 10, 2010

Het kinderhuis in Zhilogordok voor gehandicapte kinderen

In januari 2010 bezochten wij ook een tehuis voor m.n. geestelijk gehandicapte kinderen. Op het terrein, rondom een grote speelplaats, staan vier grote gebouwen. Voor elke leeftijdsgroep een gebouw. Wij bezochten twee van de vier gebouwen. Alles zag er zeer verzorgd en goed onderhouden uit. Hieronder een impressie van de gebouwen en de omgeving. Zhilogorodok ligt zo'n 4,5 km ten zuiden van Pedrodvorets, in de buurt van Peterhof. Het terrein staat overigens in 'the middle of nowhere'. Erg mooi, maar nauwelijks faciliteiten in de buurt.

Wij hebben twee jongens bezocht die alleen ernstig lichamelijk gehandicapt, maar geestelijk normaal zijn. De eerste die we tegenkwamen heet Igor Kalyushen van 15 jaar. Hij is dwerg met vergroeiing aan het bekken waardoor hij zijn benen alleen in Lotus-zit kan houden.









In het huis voor de allerjongsten ontmoetten wij Sergey Wostryakov die dit jaar 7 jaar wordt. Bij hem zijn beide benen verlamd.


Voor beide jongens is een speciaal corset nodig opdat de hart-en longfuncties niet het gedrang komen en dat zij enigszins rechtop kunnen zitten.
Voor de aanschaf van deze corsetten heeft de Stichting wederom om hulp gevraagd aan de Stichting “Ziekenverpleging in de V.D.G.H. “ om dit financieel mogelijk te maken. En deze stichting heeft het inderdaad direct mogelijk gemaakt, zodat in elk geval het corset van Igor gemaakt kon worden. Daarvoor geldt onze dank!  In de volgende post doen wij een fotoverslag van het aanmeten van het corset van Igor. Sergey moet nog een aantal medische onderzoeken ondergaan, alvorens er ook voor hem een corset kan worden aangemeten.

No comments: