Monday, May 10, 2010

Augustus 2009

In augustus ontvingen wij (Jaap, Lucie en het bestuur van de Stichting 'Kinderen van Nikolskoye' ) een verzoek via onze contactpersoon in St.Petersburg, Nikolai, om geld voor kleding en schoenen voor een aantal kinderen en voor een bijdrage in een uitzet voor ongeveer 3 kinderen, die inmiddels het kinderhuis hebben verlaten. In Rusland ben je met 16 jaar niet meer leerplichtig en zijn instanties zoals een kinderhuis niet meer verplicht tot verzorging van deze kinderen. In Nikolskoye worden ze evenwel nog opgevangen in een, wat wij in Nederland 'beschermd wonen' zouden noemen. Ook verzorgt het kinderhuis de beroepsopleidingen om ze een goede start in de maatschappij te verlenen.
Voor schoenen voor zo'n 20 kinderen was een bedrag van Euro 1000,= gemoeid. Dit bedrag is door de Stichting aan Nikolai overgemaakt. Er is ook kleding gekocht, eind augustus, vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar.

Hier nog een foto van Katja Gamzaeva. Het meisje dat 2 jaar lang tandheelkundige hulp heeft ondergaan. Het resultaat is evenwel niet goed te zien, omdat ze steevast haar mond dicht houdt. Niettemin kunnen wij vertellen dat haar gebit inmiddels prachtig gereguleerd is. Dank zij de gulle bijdrage vanStichting “Ziekenverpleging in de V.D.G.H. “ te Haarlem.

No comments: