Thursday, January 08, 2009

Nieuwe schoenen


Directeur Yuri en 2 assistentes zijn met de kinderen half december naar de plaatselijke markt geweest om winterschoenen te kopen.Dank U wel voor Uw donaties die dit mogelijk heeft gemaakt.
Even ter informatie: Russen lachen nooit op een foto. Als de camera weg is dan voelen ze zich veilig en onbespied. Bovendien is het niet 'cool' om te lachen, vandaar de serieuze gezichten.

Met Katja Gamzaeva gaat het een stuk beter. Zij heeft het afgelopen jaar veel tandheelkundige ingrepen ondergaan. Zij draagt nu een beugel en dit jaar zullen de laatste ingrepen plaatsvinden om haar tanden geheel recht te zetten.
De kosten voor al deze ingrepen werden gedekt door de Stichting Ziekenverpleging Haarlem, waarvoor onze dank. Op de foto staat Katja in een van de marktstands.

Een van de nieuwkomers in het huis is Vova Yakovlev, een 14-jarige knul die lijdt aan de Charkot-Marie-Tooth syndroom. Deze ziekte is een genetische afwijking waartegen nog steeds geen remedie is. Het is een neurologische aandoening waarbij het spierweefsel langzamerhand degenereert en de spieren niet meer gebruikt kunnen worden.
Om te voorkomen dat hij binnenkort in een rolstoel belandt en weer later alleen maar kan liggen, wordt gedacht aan aangepast schoeisel en eventueel een behandeling in een speciaal ziekenhuis.
Het bestuur van de Stichting 'Kinderen van Nikolskoye' is 18 december bijeengeweest te Leiden. Er is positief gereageerd op het project om kinderen te begeleiden die op 16-jarige leeftijd het huis gaan verlaten. Op dit moment zijn 4 meisjes die geholpen moeten worden om zelfstandig te leren wonen. Er zal geld ter beschikking gesteld worden voor de aanschaf van een bescheiden uitzet. Er zal bij directeur Yuri navraag gedaan worden door Jaap en Lucie omtrent de verstrekking van voorbehoedsmiddelen.
Op het projectenlijstje staan verder nog een industriele wasmachine en een wasdroger.

No comments: